De Spaanse Costa Blanca – Spaanse kust. Costa Blanca, ontdek en beleef de Spaanse kustlijn die verdeeld is in diversen ‘Costa’s’. Deze vakantiekusten hebben elk een eigen gezicht. Hier nu de Costa Blanca met leuke informatie en wetenswaardigheden over de Costa Blanca in Spanje, voor een leuke vakantie aan de Spaanse kust!

De Costa Blanca.

De Spaanse Costa Blanca is te vinden aan de zuidoostelijke kust van Spanje. 

Dit prachtige natuurgebied is verdeeld in diverse zogenoemde ‘Costa’s’ 

Elke Costa heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken. 

Lees verder voor interessante informatie en wetenswaardigheden over de Costa Blanca in Spanje. Misschien heb je binnen nu en tien minuten uw droombestemming gevonden! 

Flora en Fauna.

De Spaanse witte kust of terwijl: ‘De Costa Blanca.’ Is te vinden aan de zuidoostelijke kust van Spanje. De Costa Blanca ligt tussen twee Spaanse dorpen in, namelijk het dorpje Denia dat ligt aan dat voet van de berg Montgó en het dorpje Pilar de la Horadada met een 4 kilometer lange kust en een prachtige uitkijktoren. De kustlijn van 244 kilometer bestaat uit vele zandstranden en rotspartijen, lage duinen en steile hellingen, vochtige- en droge gebieden. 

In het zuidelijke gedeelte van de Costa Blanca vind je de rivier genaamd Segura. Deze rivier is omringd met vlaktes en heuvels. De Segura mondtuit in de zee tussen duinen en lage klippen. Naast deze rivier zijn er veel zoutmeren te vinden in dit gebied. Deze zijn in dit gebied de economische basis, aangezien dit zout gewonnen wordt. Het grootste zoutmeer is te vinden bij het plaatsje Torrevieja. De zoutmeren rond deze plaats zouden beschikken over genezende krachten. Omwille van deze reden wordt dit gebied erg veel bezocht.

Alicante.

De hoofdstad van het gebied is Alicante en tevens één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Europa. Met haar prachtige zee promenade die het gezellige en levendige middelpunt vormt voor kraampjes en straattheater. Het strand van Alicante bevindt zich aan het einde van deze promenade. Het is er het hele jaar zonnig en er hangt een constante vakantiesfeer. 

Sport.

Dankzij het milde klimaat en de vele sportfaciliteiten voelt elke actieve toerist zich thuis. Vooral de liefhebbers van watersporten. Zo wordt er in dit gebeid veel gedoken en gesnorkeld, maar er wordt ook veel gegolft en gewandeld. Voor iedereen wat te doen.

Uitgaansgelegenheden.

Voor de avondmens is er ook genoeg te doen in de Costa Blanca. Zo zijn er in een aantal steden erg drukbezochte uitgaanszones, zoals leuke barretjes met levende muziek. Dit allemaal te vinden binnen in het historisch centrum. Veel van deze plaatsen hebben een zoals eerder benoemde zee promenade. Deze promenades lopen tot aan de kust en zijn ‘s avonds heel gezellig. Langs deze promenades loopt een nachttrein genaamd de ‘Trensnochador’. Met 33 haltes liggend tussen Alicante en Altea. 

Doormiddel van de prachtige landschappen, de steden, de infrastructuur en de altijd vriendelijke bevolking is de Costa Blanca het hele jaar toegankelijk voor toeristen. Met zijn vele activiteiten en faciliteiten is de Costa Blanca voor de echte avonturier, natuurliefhebber of zonvakantieganger een grote aanrader!